Privatøkonomiske konsekvenser af de Konservatives skattepakke (in Danish)

med No Comments

HBS Economics har for 3F udviklet en model, som beregner lønmodtageres privatøkonomiske konsekvenser af tiltagene fremsat i de Konservatives skattepakke. Tiltagene dækker på den ene side over forskellige skattelettelser, som gavner den disponible indkomst. På den anden side omfatter tiltagene også forringelser af bl.a. dagpenge- og tilbagetrækningsordninger, som reducerer den disponible indkomst, hvis man som lønmodtager skal kompensere for forringelserne gennem selvfinansierede ordninger.

 

Beregneren er målrettet lønmodtagere, som påtænker at benytte sig af enten efterløn eller Arne-pension i fremtiden. Baseret på personlige informationer såsom alder, løn og fagforeningstilknytning giver beregneren svar på, hvordan den disponible indkomst for lønmodtagere som én selv påvirkes af de Konservatives skatteplan. Beregneren er udviklet med inputs fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

 

Den bagvedliggende dokumentation for beregningerne findes i nedenstående publikation. Publikationen indeholder desuden eksempler på de samlede ændringer i den disponible indkomst for udvalgte typer af lønmodtagere.

Læs mere her: "Privatøkonomiske konsekvenser af Konservatives skattepakke"

Prøv selv beregneren: beregn.3f.dk

Contact

ANDREAS HØJBJERRE

ANDREAS HØJBJERRE

PARTNER, M.SC. (ECONOMICS)