Den digitale talentmasse i Danmark 2024

med No Comments

I HBS Economics kortlægger vi hvert år den digitale talentmasse i Danmark. I kortlægningen belyser vi, hvordan talentmassen fordeler sig på forskellige jobprofiler, samt hvordan ind- og udstrømningen af digitalt talent til og fra Danmark udvikler sig. Dette års rapport er netop blevet offentliggjort, og den viser bl.a. følgende:

  • Talentmassen vokser fortsat. Der er i 2024 215.000 digitale talenter i Danmark. Det er 22 pct. mere end for tre år siden. Siden 2021 har væksten været særligt stor inden for IT-udviklere (+30 pct.), IT-chefer (+30 pct.) og IT-supportere (+24 pct.).
  • Den kvindelige andel vokser svagt. Kvinder udgør 31 pct. af den digitale talentmasse, hvilket er 2 pct.-point mere end for tre år siden. Blandt de digitale jobprofiler er den kvindelige andel størst for den digitale designer, hvor 54 pct. er kvinder, mens det i den anden ende af spektret blot er 18 pct. af IT-cheferne, der er kvinder.
  • Nettoindstrømningen fra udlandet er faldet. 15 pct. af de digitale talenter er fra udlandet, hvilket er 3 pct.-point mere end for tre år siden. Nettoindstrømningen af digitale talenter fra udlandet er dog halveret fra ca. 1.100 i 2022 til ca. 550 i 2023. Det skal dog ses i lyset af, at nettoindstrømningen i 2022 også var historisk høj.

Kortlægningen af den digitale talentmasse udarbejdes hvert år for Digital Hub Denmark, og du kan læse mere om analysens resultater og vores inddeling af det digitale arbejdsmarked i jobprofiler liger her: "Kortlægning af den digitale talentmasse i Danmark i 2024"

Contact

ANDREAS HØJBJERRE

ANDREAS HØJBJERRE

PARTNER, M.SC. (ECONOMICS)